19. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské svíčkové s chimichurrim je lahodné argentinské jídlo, které spojuje křehké kousky grilované svíčkové se pikantní chimichurri omáčkou. Tento recept přináší skvělý způsob, jak si doma vychutnat autentickou argentinskou kuchyni. Naučte se připravit tuto lahůdku a okořeňte své jídelníček argentinským stylem!
Suroviny
- 500g svíčkové
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku červeného octa
- 1/4 šálku nasekané petržele
- 1 lžička sušené oregano
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky červeného pepře
- 1 lžička soli
Postup
- Na začátek si připravíme marinádu. Do mísy smícháme olivový olej, červený ocet, nasekanou petrželku, rozmačkaný česnek, sušené oregano, mletou papriku, červený pepř a sůl.
- Plátky svíčkové naskládáme do misky a zalijeme je připravenou marinádou. Necháme je odležet minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Nakrájíme cibuli na půlkolečka a připravíme si grilovací pánev nebo gril. Svíčkovou přendáme z marinády na gril a pečeme z obou stran dozlatova.
- Při servírování podáváme svíčkovou s chimichurri omáčkou, kterou můžeme připravit samostatně podle receptu na internetu.