18. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Pokuste se připravit tradiční argentinské jídlo – Asado s chutným chimichurri omáčkou. Tento recept vám ukáže, jak si připravit dokonalé grilované maso, doplněné o lahodnou bylinkovou omáčku. Chimichurri a chimichurri jsou neodolatelná kombinace chutí, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělé grilování s argentským nádechem!
Suroviny:
- 1 kg hovězího masa (nejlépe žebra)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
Chimichurri:
- 1 hrst nasekané petržele
- 1 hrst nasekaného koriandru
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička octa
- 1 lžička soli
- 4 lžíce olivového oleje
Postup:
- Nejprve připravíme chimichurri omáčku. V mixéru rozmixujeme petržel, koriandr, česnek, červenou papriku, ocet, sůl a olivový olej.
- Maso promažeme olivovým olejem a osolíme a opepříme z obou stran.
- Cibuli nakrájíme na půlkolečka a papriky na proužky.
- Maso společně s cibulí a paprikami položíme na gril a pečeme do změknutí, občas otáčíme a potíráme chimichurri omáčkou.
- Po upečení necháme maso odpočinout chvíli, nakrájíme na porce a podáváme s připravenou chimichurri omáčkou jako přílohou.