18. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Rybí karbanátek s květákem a šťouchanými brambory
zdroj: Recepty 24/7

Rybí karbanátek s květákem ‍a šťouchanými ‍brambory je‍ lahodný ⁣a ‌zdravý⁤ recept, který potěší ⁢každého milovníka mořských ⁢plodů. Kombinace chutného rybího masa‌ s⁤ květákem a šťouchanými brambory ⁢vytváří dokonalou harmonii chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept​ a okuste lahodnou kombinaci těchto skvělých ingrediencí.

Suroviny

  • 500g ⁢mleté rybí maso (např. treska, pstruh)
  • 1⁢ menší květák
  • 4 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si​ připravte šťouchané brambory. ⁢Brambory oloupejte,⁢ nakrájejte na menší ​kousky a uvařte⁣ ve vody s trochou soli.⁣ Jakmile jsou měkké, sceděte a nadrtě brambory ‍vidličkou. Přidejte⁤ trochu másla ‍nebo oleje a promíchejte.
  2. Květák rozdělte na menší růžičky a ​uvařte ve⁢ vodě s trochou⁢ soli. Poté sceďte.
  3. Cibuli a česnek nasekejte⁤ nadrobno a ​osmahněte na pánvi ‍dozlatova.
  4. V misce‍ smíchejte mleté ​rybí maso, cibuli s‌ česnekem, vejce a koření podle chuti.
  5. Formujte z masové směsi ​karbanátky a obalte je ve ‌strouhance.
  6. Rybí ‌karbanátky opečte‍ na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
  7. Po upečení servírujte rybí karbanátky s květákem a šťouchanými ⁤brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *