17. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na hovězí steak s brusinkovou omáčkou, která dodává jedinečnou sladko-kyselou chuť. Skvělá kombinace křehkého masa s omáčkou plnou vitaminů a antioxidantů. Nechte se hýčkat jedinečnou gastronomickou zkušeností!
Suroviny
- 4 kusy hovězího steaku
- 1 šálek sušených brusinek
- 1/2 šálku červeného vína
- 1/2 šálku hovězího vývaru
- 1 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si nechte maso předvařit, aby bylo hezky měkké. Poté ho osolte a opepřete.
- V pánvi rozehřejte máslo a osmažte steaky z obou stran podle vaší chuti (řídké, středně propečené, atd.). Pak je nechte odpočinout.
- Do stejné pánve přidejte sušené brusinky a zalijte je vínem a vývarem. Vařte omáčku, dokud nezhoustne.
- Pořádně promíchejte, aby brusinky pustily svou sladkou chuť a překypovaly omáčkou.
- Po upečení steaku je můžete podávat na talíři s brusinkovou omáčkou přelitou přes ně.