17. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční francouzské jídlo – ratatouille s bylinkovou omáčkou. Tato zdravá a chutná zeleninová směs je ideální volbou pro vegetariány a milovníky čerstvých bylinek. Podávejte s kousky chleba nebo přelijte omáčkou na těstoviny pro dokonalou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a ohromte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 2 cukety
  • 3 papriky
  • 3 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • bylinky podle chuti (bazalka, tymián, petržel)
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené baklažány, cukety, papriky a rajčata a poduste je asi 10 minut.
  3. Přidejte bylinky, sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
  4. Omáčka je hotová a můžete ji podávat s čerstvým pečivem nebo přílohou podle vaší chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *