17. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Tapiokové palačinky s kuřecím ragú
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento svěží recept na tapiokové palačinky s lahodným kuřecím ragú! Lehké a křupavé palačinky se sladkou tapiokou jsou dokonalým doplňkem k bohatému ragú z kuřecího masa. Skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Nenechte si ujít tento lahodný pokrm plný exotických chutí!

Suroviny

  • 100g tapiokové mouky
  • 2 vejce
  • 150ml mléka
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 250g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • Kuřecí vývar
  • Olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravte těsto na palačinky. Ve smísi sůl a pepř s moukou. Přidejte vejce a mléko a míchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  2. Na pánvi si rozehřejte trochu oleje a vytvořte z těsta palačinky. Smažte je z obou stran dozlatova a odložte na stranu.
  3. V další pánvi si osmahněte nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte pokrájené kuřecí maso a restujte, dokud masa nezměkne.
  4. Přidejte nakrájené rajče a rajčatový protlak. Přilijte trochu kuřecího vývaru a nechte za pomalého plotýnku provařit do hustší konzistence.
  5. Palačinky naplňte připraveným kuřecím ragú a podávejte teplé. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *