17. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Krkonošská bramborová polévka s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Krkonošská⁢ bramborová polévka s‌ houbami⁢ je chutný a sýtý pokrm plný horského aroma a bohatých chutí. Recept zahrnuje čerstvé houby, brambory a koření, které⁣ skloubí do‍ skvělého jídla pro chladné dny. Vyzkoušejte tento tradiční recept a nechte se unést vůní i chutí krásné české krajiny.

Suroviny:

  • 500g brambor
  • 200g hub (ideálně lišky nebo‌ žampiony)
  • 1 cibule
  • 2⁤ stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olej na smažení
  • sůl, pepř, majoránka

Postup:

  1. Oloupejte brambory a nakrájejte ⁤je na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek​ nakrájejte⁣ na drobné kousky.
  3. Houby očistěte a nakrájejte na plátky.
  4. Na pánvi osmažte cibuli a česnek na oleji, přidejte houby a ⁢osmažte dozlatova.
  5. Přidejte ⁤nakrájené brambory a zalijte zeleninovým vývarem.
  6. Přiveďte k varu a vařte do měkka brambor.
  7. Polévku dochuťte solí, pepřem a majoránkou podle chuti.
  8. Podávejte teplou s křupavým chlebem nebo croutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *