16. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jemně kořeněný rajčatový masálóvý guláš
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si skvělou chuť jemně kořeněného rajčatového masálóvého guláše s tímto snadným receptem. Lahodná kombinace rajčat, masa a koření vytváří bohatou a chutnou pokrm, který potěší každého. Podívejte se na náš recept a dejte si zdravý a chutný oběd nebo večeři!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dokud nezezlátne.
  2. Přidáme nakrájené hovězí maso a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme rajčatový protlak a koření – mletou papriku, kmín, koriandr, kurkumu, sůl a pepř. Promícháme.
  4. Zalijeme vodou tak, aby masa bylo ponořené, a necháme dusit na mírném ohni asi hodinu, dokud maso není měkké.
  5. Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s nakrájenou čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *