16. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Guláš z jehněčího masa
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný guláš z jehněčího masa s bohatou omáčkou a šťavnatými kousky masa. Tento tradiční český recept vám jistě zahřeje duši a zalíbí se vám i vašim blízkým. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a nechte se unést jeho intenzivními chutěmi.

Suroviny

  • 600g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400ml hovězího vývaru
  • 1 červená paprika
  • 4 brambory
  • Soľ, pepř, kmín

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a osolte.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kousky. Česnek prolisujte.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek. Přidejte mletou papriku a maso. Orestujte maso ze všech stran.
  4. Přidejte rajčatový protlak a hladkou mouku. Dobře promíchejte.
  5. Zalijte hovězím vývarem a dejte vařit asi 1,5 hodiny na mírném ohni.
  6. Přidejte nakrájenou papriku a brambory a vařte dalších 30 minut.
  7. Guláš dochuťte solí, pepřem a kmínem podle chuti.
  8. Podávejte s chlebem nebo knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *