16. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hubami a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské risotto s houbami a hráškem! Tento recept je plný bohatých a intenzivních chutí, které si zamilujete. Připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm pro celou rodinu nebo jako romantickou večeři ve dvou. Sledujte náš krok za krokem recept a užijte si skvělé jídlo plné lahodných kombinací chutí.

Suroviny

  • 250g rýže na risotto
  • 200g smržových hub
  • 100g hrášku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a prolisované česnek. Orestujeme dozlatova.
  2. Přidáme na kostky nakrájené houby a dusíme je do měkka. Přidáme hrášek a krátce podusíme.
  3. V hrnci rozpálíme máslo a vmícháme rýži. Restujeme do zdínatnění.
  4. Postupně podléváme vývarem a za občasného míchání vaříme do měkka. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Přidáme smaženou směs hub a hrášku, promícháme a necháme prohřát. Podáváme posypané nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *