15. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejská směs rýže a zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje rýži se zeleninou a masem. Jeho jedinečná kombinace chutí a textur oslní vaše chuťové buňky. Připravte si toto lahodné jídlo doma a dopřejte si autentickou korejskou chuť přímo v pohodlí vaší kuchyně. S naším receptem na bibimbap se stanete skutečným mistrem kuchyně!

Suroviny

  • 250g dlouhozrnné rýže
  • 2 mrkve
  • 1 cuketa
  • 100g špenátu
  • 150g řádku
  • 150g kimchi (korejská nakládaná zelenina)
  • 200g hovězího masa
  • 4 vajíčka
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu. Nakrájejte zeleninu na tenké proužky.
  2. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte nakrájené maso. Přidejte sójovou omáčku a cukr a restujte, dokud maso není propečené.
  3. Ve stejné pánvi osmahněte zeleninu, každou druhou zvlášť, aby si zachovala vlastní chuť a křupavost.
  4. V další pánvi osmahněte vajíčka na natvrdo, nechte vychladnout a nakrájejte na proužky.
  5. V míse smíchejte všechny připravené suroviny a přidejte kimchi. Lehce osolte a opepřete.
  6. Před podáváním zakapejte pokrm sezamovým olejem a dochuťte podle potřeby.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *