15. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Lamíe Iraqíčka jehněčí s rýží je klasické blízkovýchodní jídlo plné exotických chutí a vůní. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést do světa arabských lahůdek!
Suroviny
- 400g jehněčí kýta
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- ½ lžičky mletého kurkumy
- 400g rajčat z konzervy
- 400g ryžových nudlí
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme na kostičky nakrájené jehněčí maso a orestujeme ho dozlatova.
- Přidáme koření (skořici, kmín, kurkumu), osolíme a opepříme podle chuti.
- Přilijeme rajčata z konzervy a dusíme pod pokličkou asi 30 minut, dokud maso není měkké.
- V hrnci uvaříme rýžové nudle podle návodu na obalu, scedíme je a podáváme s jehněčím na talíře.