15. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí na smetaně so zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Svěží​ a chutné‍ hovězí maso podávané⁣ na bohaté smetanové omáčce s lahodnou zeleninou – recept na tradiční české jídlo plné úžasné chuti ⁢a vůně. Vyzkoušejte tento jednoduchý ​a lahodný recept na hovězí na⁣ smetaně se ⁤zeleninou a​ překvapte své blízké skvělou večeří!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (např. roštěnec)
  • 1 cibule
  • 2 ⁣mrkve
  • 1 petrželová kořen
  • 1 paprika
  • 200ml smetany ke vaření
  • olej na smažení
  • sůl, pepř, kmín, mletá paprika

Postup

  1. Na oleji zpřejte nasekanou‌ cibuli a ⁢za⁣ stálého ‍míchání osmahněte.
  2. Přidejte‌ na kostky nakrájené hovězí maso a​ osmahněte‍ z obou stran.
  3. Přidejte na kostky nakrájenou⁤ zeleninu (mrkev, petrželová kořen, paprika) a promíchejte.
  4. Přilijte smetanu ke⁢ vaření​ a ​přidejte ⁣koření podle chuti (sůl, pepř, kmín, mletá paprika).
  5. Poduste alespoň 60 ​minut na mírném ‌ohni pod pokličkou, občas promíchejte.
  6. Po upečení můžete podávat s rýží, brambory ⁤nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *