15. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Svěží a chutné hovězí maso podávané na bohaté smetanové omáčce s lahodnou zeleninou – recept na tradiční české jídlo plné úžasné chuti a vůně. Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný recept na hovězí na smetaně se zeleninou a překvapte své blízké skvělou večeří!
Suroviny
- 500g hovězího masa (např. roštěnec)
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petrželová kořen
- 1 paprika
- 200ml smetany ke vaření
- olej na smažení
- sůl, pepř, kmín, mletá paprika
Postup
- Na oleji zpřejte nasekanou cibuli a za stálého míchání osmahněte.
- Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a osmahněte z obou stran.
- Přidejte na kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petrželová kořen, paprika) a promíchejte.
- Přilijte smetanu ke vaření a přidejte koření podle chuti (sůl, pepř, kmín, mletá paprika).
- Poduste alespoň 60 minut na mírném ohni pod pokličkou, občas promíchejte.
- Po upečení můžete podávat s rýží, brambory nebo těstovinami.