15. 9. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Veganská čočková polévka s kokosem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo našeho receptu na veganskou čočkovou polévku s kokosem, která přinese exotický nádech do vaší kuchyně! Tato vyživující polévka, plná aromatických bylinek a koření, nabízí perfektní kombinaci červené čočky a krémového kokosového mléka. Je snadná na přípravu, bohatá na bílkoviny a skvělá nejen pro vegany. Naše receptura je detailně popsána krok za krokem, aby byla vaše příprava co nejjednodušší. Přineste si kus zdraví plného lásky s každou lžící této lahodné polévky!

Suroviny

  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 l žluté čočky, propláchnuté
  • 400 ml kokosového mléka
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • Šťáva z 1 limetky
  • 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
  • Sůl a černý pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci rozehřejte kokosový olej a osmahněte cibuli, dokud nebude sklovitá.
  2. Přidejte česnek, zázvor a kurkumu, a smažte další minuty, dokud směs nezačne vonět.
  3. Přisypte čočku a dobře promíchejte, aby se čočka obalila kořením.
  4. Zalijte kokosovým mlékem a zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
  5. Snižte teplotu a nechte vařit na mírném ohni, dokud čočka není měkká, asi 20 minut.
  6. Ochuťte limetkovou šťávou, solí a černým pepřem.
  7. Před podáváním posypte koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *