15. 9. 2024
Autor: Jakub Hrdina
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo našeho receptu na veganskou čočkovou polévku s kokosem, která přinese exotický nádech do vaší kuchyně! Tato vyživující polévka, plná aromatických bylinek a koření, nabízí perfektní kombinaci červené čočky a krémového kokosového mléka. Je snadná na přípravu, bohatá na bílkoviny a skvělá nejen pro vegany. Naše receptura je detailně popsána krok za krokem, aby byla vaše příprava co nejjednodušší. Přineste si kus zdraví plného lásky s každou lžící této lahodné polévky!
Suroviny
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 l žluté čočky, propláchnuté
- 400 ml kokosového mléka
- 800 ml zeleninového vývaru
- Šťáva z 1 limetky
- 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
- Sůl a černý pepř podle chuti
Postup
- V hrnci rozehřejte kokosový olej a osmahněte cibuli, dokud nebude sklovitá.
- Přidejte česnek, zázvor a kurkumu, a smažte další minuty, dokud směs nezačne vonět.
- Přisypte čočku a dobře promíchejte, aby se čočka obalila kořením.
- Zalijte kokosovým mlékem a zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a nechte vařit na mírném ohni, dokud čočka není měkká, asi 20 minut.
- Ochuťte limetkovou šťávou, solí a černým pepřem.
- Před podáváním posypte koriandrem.