14. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Pikantní tofu s nakládanou zeleninou je lahodný veganský pokrm plný chuti a zdravých surovin. Tofu je dochucený pikantní omáčkou a podávaný s osvěžující nakládanou zeleninou. Skvělá alternativa k tradičním masovým jídlům, která potěší jak milovníky zdravé stravy, tak i gurmány. Podívejte se na náš snadný recept a dejte si oblíbený tofu s křupavou nakládanou zeleninou ještě dnes!
Suroviny
- 400g tofu
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 5 ks zelených fazolí
- 1 paprika
- 1 červená cibule
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička papriky
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička cukru
- 1 lžička octa
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu smícháním sójové omáčky, oleje, papriky, zázvoru, cukru a octa.
- Tofu nakrájíme na menší kousky a necháme marinovat v připravené směsi alespoň půl hodiny.
- Mezitím si nakrájíme zeleninu na tenké proužky – mrkev, okurku, fazole, papriku a cibuli.
- Nakládanou zeleninu přendáme do nádoby a zalijeme vařící vodou tak, aby byla zcela ponořena. Necháme vychladnout.
- Na pánvi rozpálíme trochu oleje a osmažíme tofu z obou stran dozlatova.
- Smažené tofu podáváme s nakládanou zeleninou a můžeme ozdobit nasekanou koriandrovou naťí.