14. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský nasi goreng je tradiční směs smažené rýže s vejci, zeleninou a kořením, která pochází z Indonésie. Tento lahodný pokrm je oblíbený po celém světě pro svou bohatou a exotickou chuť. Naučte se, jak připravit indonéský nasi goreng doma a okusit autentickou asijskou kuchyni. S námi bude vaše exotická dovolená v kuchyni skvělá!
Suroviny:
- 400 g vařeného jasmínového rýže
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 3 stroužky kmínu
- 3 stroužky koriandru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 100 g kuřecího masa
- 2 vajíčka
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahené nasekané česnek s cibulí.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a osmahneme dozlatova.
- Přidáme vajíčka a promícháme.
- Přidáme vařený jasmínový rýži a promícháme s nasekaným koriandrem a kmínem.
- Přilijeme sójovou omáčku a necháme promíchat.
- Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Nasi goreng můžeme podávat s chřestem, krevetami a nakládaným zeleným pepřem.