14. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský nasi goreng
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský nasi goreng je tradiční směs smažené rýže s vejci, zeleninou a kořením, která pochází z Indonésie. Tento lahodný pokrm je oblíbený po celém světě pro svou bohatou a exotickou chuť. Naučte se, jak připravit indonéský nasi goreng doma a okusit autentickou asijskou kuchyni. S námi bude vaše exotická dovolená v kuchyni skvělá!

Suroviny:

  • 400 g vařeného jasmínového rýže
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 3 stroužky kmínu
  • 3 stroužky koriandru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g kuřecího masa
  • 2 vajíčka
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahené nasekané česnek s cibulí.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a osmahneme dozlatova.
  3. Přidáme vajíčka a promícháme.
  4. Přidáme vařený jasmínový rýži a promícháme s nasekaným koriandrem a kmínem.
  5. Přilijeme sójovou omáčku a necháme promíchat.
  6. Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Nasi goreng můžeme podávat s chřestem, krevetami a nakládaným zeleným pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *