14. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a jednoduché recept na italské risotto s houbami, andějškem a parmazánem. Tento krémový pokrm je plný chutí a určitě si ho zamilujete! Sledujte náš recept a uvařte si skvělou večeři ve stylu italské kuchyně.
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 200g čerstvých hub (např. žampiony, suchožrout, bedla)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml bílého vína
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 600ml zeleninového vývaru
- 1 lžička sušeného andějškem
- 80g parmazánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené houby a restujeme dozlatova.
- Přidáme rýži a restujeme asi 2 minuty, dokud rýže není sklenitá.
- Postupně přiléváme víno a necháme vařit, dokud víno nevypaří.
- Do rýže postupně přiléváme horký zeleninový vývar, přikrýváme poklicí a vaříme asi 18-20 minut, občas promícháváme.
- Přidáme sušený andějškem a dochutíme solí a pepřem.
- Při servírování posypeme strouhaným parmazánem.
- Podáváme ihned, nejlépe s čerstvým petrželem a dalším parmazánem.