14. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Křupavé falafely s hummusem
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit křupavými falafely podávanými s lahodným hummusem. Tento tradiční středomořský pokrm z cizrny se stane skvělou volbou pro všechny milovníky orientální kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si doma dokonalou kombinaci chutí!

Suroviny:

  • 1 hrnek sušené cizrny
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1/4 hrnku nasekané čerstvé petržele
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje na smažení
  • 1/2 citronu
  • 200g naložených cizrny
  • 2 lžičky tahini pasty
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravíme hummus. V mixéru rozmixujeme naložené cizrny, tahini pastu, mletý kmín, olivový olej, jemně nasekaný česnek, sůl a pepř. Dochutíme podle chuti.
  2. Cizrnu namočíme přes noc. Následující den cizrnu scedíme a dáme do mixéru spolu s cibulí, česnekem, kmínem, koriandrem, kurkumou, petrželí, solí a pepřem. Vše dobře rozmixujeme na hladké těsto.
  3. Z těsta vytvarujeme malé kuličky a lehce je doformujeme do tvaru placky.
  4. V hlubokém hrnci si rozpálíme olej a opékáme falafely dozlatova.
  5. Smažené falafely podáváme s hummusem a zakápneme citronovou šťávou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *