13. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný italský recept na krevety aglio e olio. Jednoduché, ale bohaté na chuť, těstoviny podávané s olejem, česnekem a krevetami jsou skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si tento lahodný pokrm ještě dnes!
Suroviny:
- 250g krevet
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- extra panenský olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvý petržel
- špagety
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
- Přidáme na plátky nakrájený česnek a na kolečka nakrájenou chilli papričku.
- Restujeme, dokud česnek nezíská lehce zlatavou barvu.
- Přidáme krevety a krátce restujeme, dokud nezezlátnejí.
- Přidáme nakrájenou petržel a dochutíme solí a pepřem.
- V druhém hrnci uvaříme špagety al dente.
- Shromáždíme ve stejné misce a podáváme horké.