12. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Grilovaná zeleninová placka je lahodná a zdravá alternativa klasického grilovaného jídla. Tato placka je vyrobena z mixu čerstvých zelenin, který je grilován a posléze tvarován do tenkých placků. Skvěle chutná s bylinkovým dresinkem nebo domácím česnekovým dipem. Vyzkoušejte recept na grilovanou zeleninovou placku a oslněte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 1 baklažán
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 plechovka čirok
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, čerstvé bylinky podle chuti
Postup
- Na grilu nebo v troubě upečeme papriku, cuketu, baklažána a cibuli.
- Poté všechny zeleninové druhy nakrájíme na menší kousky a přendáme do mísy.
- Přidáme odkapanou čočkovou fazoli, olivový olej a prolisovaný česnek.
- Dobře promícháme a osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky.
- Mísu necháme odpočinout asi 30 minut, aby se chutě spojily.
- Hotovou směs formujeme do placků a grilujeme z obou stran, dokud nejsou zlatavě hnědé.
- Podáváme teplé jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo s jogurtem nebo hummusem.