12. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a uzeným
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodné a lahodné risotto s houbami a uzeným masem s tímto jednoduchým receptem. Tento chutný pokrm je skvělou volbou pro večeři nebo oběd a určitě potěší vaše chuťové buňky. Připravte si ho dnes a užijte si lahodnou kombinaci krémové rýže, plnotučných hub a aromatického uzeného masa.

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 200g hub (šampiňóny, sušené houby nebo libovolné jiné druhy)
  • 100g uzeného masa (šunky, klobásy apod.)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce sýra (parmezán, grana padano)
  • sůl, pepř, čerstvá petrželka

Postup

  1. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek na oleji.
  2. Přidáme nakrájené houby a uzené maso a necháme chvíli restovat.
  3. Přidáme rýži a krátce promícháme, aby se všechny ingredience spojily.
  4. Postupně zalijeme vývarem nebo vodou a necháme vařit, občas promícháváme.
  5. Když je rýže měkká a všechna tekutina vsáknuta, odstavíme z ohně.
  6. Přidáme máslo, sýr a nasekanou petrželku a promícháme.
  7. Podáváme posypané sýrem a čerstvě mletým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *