12. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Krkonošský bramborák s uzeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Krkonošský‍ bramborák s⁤ uzeným ⁣masem je tradiční ⁣český⁢ pokrm plný chutí a vůní hor. Tento lahodný recept‍ spojuje křupavé brambory s uzeným masem, cibulí a kořením, které vám jistě udělají‌ radost. Vyzkoušejte⁤ tento lahodný pokrm a dopřejte si skvělou chuťovou orgii.

Suroviny

  • 6 středně ​velkých⁢ brambor
  • 200 g uzeného⁢ masa
  • 1‍ cibule
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl,‌ pepř, majoránka
  • olej na⁢ smažení

Postup

  1. Brambory oloupejte, nastrouhejte ⁤na jemném‌ struhadle ⁤a osolte.
  2. Uzené maso nasekejte na‍ drobné kostičky.
  3. Cibuli‌ nakrájejte⁣ na ‌jemnou ‍kostičku a orestujte ‍na pánvi s olejem.
  4. Smíchejte brambory, uzené‍ maso, orestovanou⁣ cibuli, vajíčka, mouku ⁢a dochuťte solí, pepřem a ⁣majoránkou.
  5. Hromadnou⁣ směs dejte na ‌rozpálenou ⁣pánev s olejem a zploštěte do ⁢tlustší ​placičky.
  6. Smažte z obou stran dozlatova.
  7. Po ⁢upečení nechte ⁢bramborák trochu ‍vychladnout ‍a ⁢pak podávejte se zakysanou smetanou nebo žampionovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *