12. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vaše další oblíbené sushi recept na japonský způsob s lososem a avokádem, tentokrát s přídavkem sušeného mořského řasy pro dokonalou chuť a vzhled. Vyzkoušejte tento snadný recept na domácí sushi a přiveďte si kousek Japonska a zdraví přímo domů.
Suroviny:
- 200g sushirice
- 250ml vody
- 2 lžíce octa rýžového vína
- 1 lžíce cukru
- 1/2 lžičky soli
- 150g lososa
- 1 avokádo
- sušená mořská řasa (např. nori)
- wasabi a sójová omáčka na podávání
Postup:
- Nejprve si připravte rýži podle návodu na obalu. Smíchejte vodu, ocet, cukr a sůl a vařte, dokud se cukr a sůl nerozpustí.
- Poté smíchejte směs s uvařenou rýží a nechte ji vychladnout.
- Když je rýže již studená, nařežte lososa a avokádo na tenké plátky.
- Na bambusový podklad položte list sušené mořské řasy. Na to pak rozprostřete vrstvu rýže.
- Přidejte na rýži plátky lososa a avokáda.
- Pomocí bambusového podkladu sviněte sushi do trubičky.
- Opakujte, dokud nebudete mít připraveno požadované množství kousků sushi.
- Nakrájejte na plátky a podávejte s wasabi a sójovou omáčkou.