12. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklažánová musakka s mletým masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou baklažánovou musakku s mletým masem, která je oblíbeným jídlem v řecké kuchyni. Tento recept kombinuje vrstvy pečených baklažánů s pikantním mletým masem a ochucenou rajčatovou omáčkou. Skvělá volba pro milovníky středomořské kuchyně! S námi jednoduše připravíte chutné jídlo plné aromatických koření. Užijte si ho sami nebo s celou rodinou.

Suroviny:

  • 2 veľké baklažány
  • 500g mletého mäsa (hovädzieho alebo kurčaťa)
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 konzerva rajčín
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica mletého rasca
  • sůl, korenie, olivový olej
  • 200g feta syra
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup:

  1. Na začiatku si pripravíme baklažány. Nakrájame ich na tenké plátky a opečieme ich na panvici s trochou olivového oleja, kým nezmäknu.
  2. V ďalšom hrnci orestujeme cibuľu a cesnak s mletým mäsom, pridáme pretlak, rasca, soľ a korenie a všetko dobre premiešame.
  3. Potom pridáme nakrájané rajčiny a necháme dusiť približne 15 minút.
  4. Vyklopíme zmes do pekáča a navykladáme striedavo vrstvy baklažánov a zmesi s mäsom. Na vrch posypeme nadrobno nasekaným fetou a petržlenovou vňaťou.
  5. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 30-40 minút, kým sa vrchná vrstva nezhnedne.
  6. Musakka je hotová! Podávame teplá so zeleninovým šalátom a kôrkovým chlebíkom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *