11. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné veganské pečené batáty s avokádem! Tento recept je nejen zdravý, ale také jednoduchý na přípravu. Batáty jsou pečené do měkka a podávané s plátky zralého avokáda, které dodají jemnou chuť a krémovou texturu. Skvělá a výživná alternativa k tradičním přílohám. Zkuste tento chutný pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 2 batáty
- 2 avokáda
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
- Batáty omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
- Avokáda oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na plátky.
- Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- V míse smícháme nakrájené batáty, avokádo, česnek, olivový olej, sůl a pepř.
- Tuto směs přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě asi 30-40 minut, dokud batáty nejsou měkké a lehce zhnědlé.
- Poté můžeme podávat jako přílohu k jídlu nebo jako samostatné jídlo.