11. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganské pečené batáty s avokádem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné veganské pečené batáty s avokádem! Tento recept je nejen zdravý, ale také jednoduchý na přípravu. Batáty jsou pečené do měkka a podávané s plátky zralého avokáda, které dodají jemnou chuť a krémovou texturu. Skvělá a výživná alternativa k tradičním přílohám. Zkuste tento chutný pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 2 batáty
  • 2 avokáda
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
  2. Batáty omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Avokáda oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na plátky.
  4. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  5. V míse smícháme nakrájené batáty, avokádo, česnek, olivový olej, sůl a pepř.
  6. Tuto směs přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě asi 30-40 minut, dokud batáty nejsou měkké a lehce zhnědlé.
  7. Poté můžeme podávat jako přílohu k jídlu nebo jako samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *