11. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský národní pokrm „nasi goreng“ je lahodná směs smaženého vařeného rýže s dochucenými kousky masa, zeleniny a vajíčka. Připravte si exotickou chuť Indonésie přímo v pohodlí vaší kuchyně s tímto jednoduchým receptem na nasi goreng!
Suroviny
- 400 g vařeného rýže
- 2 vejce
- 100 g kuřecího masa, nakrájeného na drobné kousky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 50 g hrášku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli s česnekem a kuřecím masem.
- Přidáme nastrouhanou mrkev a hrášek a necháme chvíli restovat.
- Přidáme vařenou rýži a promícháme.
- Vytvoříme ve středu pánve prostor a rozklepneme do něj vejce. Necháme ztuhnout a poté promícháme s ostatními surovinami.
- Přidáme sójovou omáčku, kari koření, sůl a pepř a důkladně promícháme.
- Pokrm necháme krátce prohřát a pak můžeme podávat.