11. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Pikantní jehněčí tajine s plody okořeněné.n3757
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou pikantní jehněčí tajine s plody, které okoření váš jídelníček. Tento recept nabízí kombinaci exotických chutí a aroma, které osloví každého milovníka pikantní kuchyně. Sledujte krok za krokem, jak připravit tuto lahodnou jehněčí specialitu plnou lahodných přísad.

Suroviny:

  • 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička skořice
  • 200 g sušených meruněk
  • 200 g sušených švestek
  • 500 ml hovězího vývaru
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli s česnekem, dokud cibule nezměkne.
  2. Přidáme jehněčí maso a restujeme, dokud nezezlátne z každé strany.
  3. Přidáme kari koření, kmín, papriku a skořici a promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  4. Přilijeme hovězí vývar a přidáme sušené meruňky a švestky.
  5. Povrch osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Tajine přiklopíme a necháme dusit 1-2 hodiny, dokud maso není měkké.
  7. Po uvaření můžeme podávat s vařenou rýží nebo couscousem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *