11. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hřiby a rebarborou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné a plné chuti risotto s hřiby a rebarborou, skvělým pokrmem, který vaše chuťové buňky rozhýbe k životu. Tento recept je perfektním spojením křehké rebarbory a aromatických hřibů, které společně vytvářejí lahodnou a vydatnou kombinaci. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!

Suroviny:

  • 200g hřibů
  • 1 menší střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g arborio rýže
  • 200g rebarbory
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50g strouhaného parmazánu

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené hřiby a restujeme je, dokud neztratí vodu.
  3. Poté přidáme na kostičky nakrájenou rebarboru a krátce restujeme.
  4. Přidáme arborio rýži a promícháme tak, aby se všechny suroviny propojily.
  5. Postupně přiléváme zeleninový vývar a za stálého míchání necháme rýži absorbovat tekutinu.
  6. Přidáme máslo, sůl, pepř a parmazán, promícháme a necháme provařit ještě cca 2 minuty.
  7. Hotové risotto podáváme posypané strouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *