11. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné a plné chuti risotto s hřiby a rebarborou, skvělým pokrmem, který vaše chuťové buňky rozhýbe k životu. Tento recept je perfektním spojením křehké rebarbory a aromatických hřibů, které společně vytvářejí lahodnou a vydatnou kombinaci. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!
Suroviny:
- 200g hřibů
- 1 menší střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g arborio rýže
- 200g rebarbory
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- 500ml zeleninového vývaru
- 50g strouhaného parmazánu
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené hřiby a restujeme je, dokud neztratí vodu.
- Poté přidáme na kostičky nakrájenou rebarboru a krátce restujeme.
- Přidáme arborio rýži a promícháme tak, aby se všechny suroviny propojily.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar a za stálého míchání necháme rýži absorbovat tekutinu.
- Přidáme máslo, sůl, pepř a parmazán, promícháme a necháme provařit ještě cca 2 minuty.
- Hotové risotto podáváme posypané strouhaným parmazánem.