11. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou indickou kormu s kuřecím masem a mandlí. Tato bohatá omáčka plná exotických koření a krémové kokosové mléko je skvělou volbou pro milovníky kari jídel. Podávejte s naan chlebem nebo rýží a doplňte chutné koriandrové lístky. Vytvořte si jedinečný zážitek chuťových pohárků doma s tímto receptem na kormu!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nasekaná
- 2 stroužky česneku nasekané
- 2 lžíce korma koření
- 200ml smetany ke šlehání
- 50g mandlí nakrájených na plátky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
- Přidejte česnek a korma koření a promíchejte.
- Přidejte smetanu ke šlehání a nechte vařit asi 10 minut, dokud nepřijme požadovanou konzistenci.
- Přidejte mandle a nechte vařit ještě asi 5 minut.
- Ochutnejte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.