11. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuřecí chop suey s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí chop suey s rýží je lahodné asijské jídlo plné chuti a exotických ingrediencí. Skvělá kombinace křupavé zeleniny, kuřecího masa a omáčky vás okouzlí. Nechte se inspirovat tímto receptem a připravte chuťový zážitek, který si zamilujete! Sledujte náš krok za krokem vytvořený recept a uvařte si vlastní kuřecí chop suey s rýží ještě dnes.

Suroviny:

  • 400g kuřecího masa (nakrájeného na nudličky)
  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 žlutá paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 mrkev (nakrájená na nudličky)
  • 1 cibule (nakrájená na půlkolečka)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 100g hrášku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • sůl, pepř
  • olej na smažení
  • vařená rýže na přílohu

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájenou mrkev a necháme krátce restovat.
  3. Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme, dokud maso neprozraží.
  4. Přidáme nakrájenou papriku a hrášek a dusíme do měkkosti zeleniny.
  5. V misce smícháme sójovou omáčku, med, kukuřičný škrob, sůl a pepř.
  6. Přilijeme omáčku k masu se zeleninou a vaříme do zhoustnutí omáčky.
  7. Servírujeme s vařenou rýží a můžeme posypat se sekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *