11. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Lahodné marocké kousky kávy amandes jsou tradiční dezert z Maroka, který se skládá z chutných mandleových kousků namočených v kávě. Tento exotický recept je jednoduchý k přípravě a zaručeně vás okouzlí svou sladkou chutí. Vyzkoušejte tuto lahodnou pochoutku a přenesete se na okouzlující uličky marockých tržišť.
Suroviny:
- 250 g mleté mandle
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kardamomu
- 100 g máslo
- 1 lžička instantní kávy
- mandlové extrakt
Postup:
- Smíchejte mleté mandle, cukr, skořici a kardamom v misce.
- Rozpusťte máslo na pánvi a přidejte instantní kávu. Nechte vychladnout.
- Poté přidejte máslo s kávou k suchým ingrediencím a promíchejte do hladka. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu mandlového extraktu.
- Vytvarujte z těsta malé kuličky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a pečte kousky asi 15 minut, dokud nejsou lehce zlatavé.
- Nechejte kousky vychladnout a podávejte s lahodnou šálkou marocké kávy.