10. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Pizza capricciosa – italská specialita
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční italskou specialitu s pizzou capricciosa! Tato lahodná pizza se typicky podává s rajčaty, šunkou, žampiony, artyčoky a olivami. Sledujte náš recept a vytvořte si vlastní domácí verzi této chutné lahůdky. Buďte jako v Itálii!

Suroviny

  • 400 g pizzy těsta
  • 200 g rajčatové omáčky
  • 100 g šunky
  • 100 g žampionů
  • 50 g oliv
  • 50 g artyčoků
  • 100 g mozzarelly
  • sušené oregano

Postup

  1. Na plech vložte rozválené pizzové těsto a potřete ho rajčatovou omáčkou.
  2. Rozkrájejte šunku, žampiony, olivy a artyčoky na menší kousky a rozložte je na pizzu.
  3. Nakrájejte mozzarellu na plátky a umístěte je na pizzu.
  4. Polejte pizzu olejem a posypte sušeným oreganem.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 15-20 minut, dokud není pizza zlatě hnědá.
  6. Nakonec nechte pizzu chvíli vychladnout a pak podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *