10. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční italskou specialitu s pizzou capricciosa! Tato lahodná pizza se typicky podává s rajčaty, šunkou, žampiony, artyčoky a olivami. Sledujte náš recept a vytvořte si vlastní domácí verzi této chutné lahůdky. Buďte jako v Itálii!
Suroviny
- 400 g pizzy těsta
- 200 g rajčatové omáčky
- 100 g šunky
- 100 g žampionů
- 50 g oliv
- 50 g artyčoků
- 100 g mozzarelly
- sušené oregano
Postup
- Na plech vložte rozválené pizzové těsto a potřete ho rajčatovou omáčkou.
- Rozkrájejte šunku, žampiony, olivy a artyčoky na menší kousky a rozložte je na pizzu.
- Nakrájejte mozzarellu na plátky a umístěte je na pizzu.
- Polejte pizzu olejem a posypte sušeným oreganem.
- Pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 15-20 minut, dokud není pizza zlatě hnědá.
- Nakonec nechte pizzu chvíli vychladnout a pak podávejte.