10. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Křupavý bramborový plác
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na křupavý‌ bramborový plác, který se ⁤snadno připravuje a jistě potěší celou rodinu. Křehká vrstva bramborových plátků sýrově-zeleninovou náplní je jednoduše nepřekonatelná. Připravte si tento lahodný pokrm a ukažte své‌ kuchařské umění!

Suroviny:

  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 2‍ stroužky česneku
  • 1​ vejce
  • 2⁤ lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř, petržel na‌ dochucení
  • olej na smažení

Postup:

  1. Brambory ‍oloupeme a nastrouháme na ‍jemném struhadle.
  2. Cibuli a česnek ‍nakrájíme⁤ na jemné kostičky.
  3. V ⁤míse smícháme nastrouhané ⁣brambory, nakrájenou cibuli a česnek, vejce, hladkou mouku ⁢a dochutíme solí, ⁣pepřem a nasekanou petrželí.
  4. V hluboké‍ pánvi rozehřejeme olej.
  5. Do rozehřátého oleje lžící dáme směs‌ z brambor a promáčkneme do placků.
  6. Smažíme z​ obou stran​ dozlatova.
  7. Hotové křupavé bramborové ⁢placky můžeme podávat s⁢ tatarskou omáčkou nebo jen tak samotné.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *