9. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš oblíbený recept na domácí lasagne bolognese plnou bohatého ragù omáčky, třpytivých vrstev těstovin a sýra. Tento klasický italský pokrm bude skvělou volbou pro večeři s rodinou nebo přátele. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodné jídlo plné chutí a vůní.
Suroviny:
- 400g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčatového pyré
- 200g sušených listů lasagní
- 300g sýra mozzarella
- 50g másla
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, oregano, bazalka
Postup:
- Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nadrobené hovězí maso.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezevlane.
- Přidejte rajčatové pyré a nechte probublat. Přidáme sůl, pepř, oregano a bazalku dle chuti.
- Do zapékací misky dejte na dno trochu omáčky, pak první vrstvu těstovin lasagní, omáčku, mozzarellu. Opakujte, dokud nevyužijete všechny suroviny.
- Na závěr posypte povrch nastrouhaným sýrem mozzarella.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut, dokud nezbělá.
- Po vychladnutí podávejte ať chutná.