9. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Houbové knedlíky s omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Houbové knedlíky s omáčkou jsou lahodným českým pokrmem, který si zamilujete na první sousto. Tyto⁢ měkké knedlíky plné houb jsou podávány ⁣s bohatou ⁣omáčkou, která z nich udělá skvělou teplou večeři⁢ nebo přílohu ⁤k masu. Naučte se, jak připravit tento tradiční pokrm ​a překvapte své blízké jedinečnou ⁤chuťovou kombinací.

Suroviny

  • 500g hřibů
  • 250g ‌brambor
  • 1 cibule
  • 100g másla
  • 2 vejce
  • 300g polohrubé mouky
  • sůl, pepř
  • olej ⁣na smažení

Postup

  1. Nastrouhejte hřiby⁤ a cibuli, osolte a opepřete.
  2. Brambory uvařte, ‍rozmačkejte⁣ do hladké kaše a nechte vychladnout.
  3. V míse smíchejte bramborovou kaši, hřiby, cibuli, vejce a ⁢mouku. ​Vzniklou směs osolte a opepřete.
  4. Na pánvi rozehřejte máslo a vytvořte z knedlíkové směsi knedlíky. Smažte je ⁢z obou stran ⁤do zlatova.
  5. Omáčka: Zbylou cibuli osmahněte na másle, přidejte na kostky nakrájené houby ‍a poduste. Přilijte vývar a povařte do změknutí.
  6. Knedlíky podávejte s houbovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *