9. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový dahl se špenátem a bramborami je lahodný vegetariánský pokrm plný exotických chutí. Tento jednoduchý recept kombinuje chuťové bohatství rajčat s hladkými brambory a šťavnatým špenátem. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si zdravý a výživný oběd plný aromatických koření.
Suroviny:
- 200g červených luskových čoček
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 400g rajčat
- 1 půlka zeleného chilli papričky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kurkumového koření
- 1 lžička mletého koriandrového semene
- 1 lžička mletého kmínu
- 200g špenátu
- 4 malé brambory
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Čočky propláchněte pod tekoucí vodou a nechte je namočené ve vodě po dobu 30 minut.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájenou zelenou chilli papričku, mleté koření (kurkuma, koriandr, kmín) a restované rajčata. Vařte 10 minut.
- Přidejte namočené čočky a vařte dalších 15 minut, dokud nezměknou.
- Přidejte nasekaný špenát a vařte, dokud nezměkne.
- Na druhé pánvi uvařte brambory a nakrájejte je na menší kousky.
- Smažte brambory na pánvi dozlatova.
- Servírujte rajčatový dahl s uvařenými brambory na talíři. Dochutíme můžeme solí a pepřem.