9. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Coxinha de frango
zdroj: Recepty 24/7

Coxinha de frango je brazilské kulinářské lahůdkářství ve tvaru kuřecí⁣ kuličky, pozlacené⁤ strouhankou a smažené v oleji. Tento recept je oblíbeným pokrmem v Brazílii​ a přináší chuťovou explozi, kterou si zamilujete. Vyzkoušejte si připravit tento lahodný pokrm doma a překvapte své blízké exotickou pochoutkou! Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • ½ lžičky chilli prášku
  • 2 hrnky kuřecího vývaru
  • 2 hrnky pšeničné mouky
  • 2 vejce
  • strouhanka na obalování
  • olej na smažení

Postup

  1. V hrnci smíchejte kuřecí maso, cibuli, ​česnek, sůl, pepř a chilli prášek. Přidejte kuřecí vývar a ‌nechte vařit asi 20 minut, dokud maso změkne.
  2. V dalším hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte mouku, zamíchejte do hladka a vařte, dokud těsto nezíská konzistenci klasické smaženky.
  3. Na talíři si ‌připravte vejce a strouhanku. ‍Z těsta udělejte kuličky, jak velké budou kousky masa⁢ uvnitř. ⁤Obalte ‌je nejprve ve vejci a poté ve struhance.
  4. Smažte kuličky v horkém‌ oleji, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé. Pak je dejte na papírový ubrousek, aby se setřel přebytečný tuk.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *