9. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Coxinha de frango je brazilské kulinářské lahůdkářství ve tvaru kuřecí kuličky, pozlacené strouhankou a smažené v oleji. Tento recept je oblíbeným pokrmem v Brazílii a přináší chuťovou explozi, kterou si zamilujete. Vyzkoušejte si připravit tento lahodný pokrm doma a překvapte své blízké exotickou pochoutkou! Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- ½ lžičky chilli prášku
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 2 hrnky pšeničné mouky
- 2 vejce
- strouhanka na obalování
- olej na smažení
Postup
- V hrnci smíchejte kuřecí maso, cibuli, česnek, sůl, pepř a chilli prášek. Přidejte kuřecí vývar a nechte vařit asi 20 minut, dokud maso změkne.
- V dalším hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte mouku, zamíchejte do hladka a vařte, dokud těsto nezíská konzistenci klasické smaženky.
- Na talíři si připravte vejce a strouhanku. Z těsta udělejte kuličky, jak velké budou kousky masa uvnitř. Obalte je nejprve ve vejci a poté ve struhance.
- Smažte kuličky v horkém oleji, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé. Pak je dejte na papírový ubrousek, aby se setřel přebytečný tuk.