9. 9. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Bramborové gnocchi se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodné bramborové gnocchi se špenátem dle našeho jednoduchého receptu. Tento tradiční italský pokrm s českým twistem kombinuje nadýchané gnocchi s čerstvým špenátem a parmazánem pro perfektní večeři. Stačí jen pár běžných ingrediencí a můžete na stole mít zdravé a syté jídlo. Vyzkoušejte náš krok za krokem průvodce a staňte se mistrem italské kuchyně ve vaší domácnosti!

Suroviny

  • 500 g brambor, preferovaně moučných
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • sůl a pepř podle chuti
  • nastrouhaný parmazán pro podávání

Postup

  1. Nejprve uvařte brambory v osolené vodě do měkka. Po uvaření je oloupejte a nechte krátce vychladnout.
  2. Na pomoučeném válu brambory rozdrtíte nebo prolisujte přes lis na brambory a smíchejte s moukou, vejcem, solí a pepřem do hladkého těsta.
  3. Z těsta vytvarujte dlouhý válec o průměru asi 2 cm a krájejte jej na malé kousky.
  4. Na vroucí osolenou vodu dejte vařit gnocchi. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Vyjměte je pomocí děrované naběračky a dále pokračujte s přípravou špenátu.
  5. Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte nadrobno nasekaný česnek. Chvíli osmažte, dokud česnek nezačne vonět, a pak přidejte špenát. Restujte, dokud špenát nezměkne.
  6. Přimíchejte vařené gnocchi do pánve se špenátem a dobře promíchejte. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Podávejte s nastrouhaným parmazánem na vrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *