9. 9. 2024
Autor: Jakub Hrdina
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodné bramborové gnocchi se špenátem dle našeho jednoduchého receptu. Tento tradiční italský pokrm s českým twistem kombinuje nadýchané gnocchi s čerstvým špenátem a parmazánem pro perfektní večeři. Stačí jen pár běžných ingrediencí a můžete na stole mít zdravé a syté jídlo. Vyzkoušejte náš krok za krokem průvodce a staňte se mistrem italské kuchyně ve vaší domácnosti!
Suroviny
- 500 g brambor, preferovaně moučných
- 200 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 200 g čerstvého špenátu
- 2 stroužky česneku
- 50 g másla
- sůl a pepř podle chuti
- nastrouhaný parmazán pro podávání
Postup
- Nejprve uvařte brambory v osolené vodě do měkka. Po uvaření je oloupejte a nechte krátce vychladnout.
- Na pomoučeném válu brambory rozdrtíte nebo prolisujte přes lis na brambory a smíchejte s moukou, vejcem, solí a pepřem do hladkého těsta.
- Z těsta vytvarujte dlouhý válec o průměru asi 2 cm a krájejte jej na malé kousky.
- Na vroucí osolenou vodu dejte vařit gnocchi. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Vyjměte je pomocí děrované naběračky a dále pokračujte s přípravou špenátu.
- Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte nadrobno nasekaný česnek. Chvíli osmažte, dokud česnek nezačne vonět, a pak přidejte špenát. Restujte, dokud špenát nezměkne.
- Přimíchejte vařené gnocchi do pánve se špenátem a dobře promíchejte. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s nastrouhaným parmazánem na vrchu.