8. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se jak jednoduše a rychle připravit lahodné kokosové máslo z lískových oříšků doma. Tento recept je ideální alternativou k běžnému máslu a navíc je plný zdravých tuků a živin. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 2 šálky lískových oříšků
- 1 šálka kokosové strouhanky
- 1-2 lžičky medu (dle chuti)
- špetka soli
Postup
- Na plechu pečicího papíru rozložíme lískové oříšky a kokosovou strouhanku a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10-15 minut, dokud nezačnou lehce hnědnout. Necháme vychladnout.
- V robotu na potraviny nebo kuchyňském mixéru smícháme vychladlé oříšky a kokosovou strouhanku. Mixujeme, dokud nevznikne hladká a krémová konzistence.
- Přidáme med a špetku soli a mixujeme opět, dokud jsou všechny ingredience dobře promíchány a směs má jemnou chuť.
- Přendáme kokosové máslo do uzavíratelné nádoby a uchováváme v lednici. Vychladlé máslo můžeme použít na pečivo, do smoothie nebo jako ingredienci do různých receptů.