8. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Indická kuřecí korma s mangem
zdroj: Recepty 24/7

Indická kuřecí korma s mangem je lahodná exotická specialita plná kořeněných chutí. Tento recept kombinuje křupavé kuřecí maso s sladkou šťavnatou mangem, výraznými indickými kořeněnými omáčkami a aromatickými bylinkami. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si jedinečný gastronomický zážitek plný vůní a chutí Indie!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2cm zázvoru
  • 1 mango
  • 2 lžíce korma koření
  • 200ml kokosového mléka
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli, stroužky česneku a nastrouhaný zázvor.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí prsa a restujte, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte korma koření a restujte ještě asi 1 minutu, aby se koření rozvonělo.
  4. Přilijte kokosové mléko a dusíme na mírném ohni, dokud kuře není na polovinu hotové.
  5. Přidejte oloupané a nakrájené mango a poduste 10 minut.
  6. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Podávejte s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *