8. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignonne s bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignonne s bramborem je klasický francouzský recept, který potěší každého milovníka dobrého jídla. Hovězí maso se dusí v červeném víně spolu s aromatickými bylinkami a zeleninou, což dodává jídlu bohatou a hlubokou chuť. Podává se s restovanými brambory, které skvěle doplňují maso a omáčku. Vyzkoušejte tento lahodný recept a užijte si skvělou večeři plnou chutí a vůní.

Suroviny:

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g slaniny
  • 2 mrkve
  • 200 g žampiónů
  • 1 lahev červeného vína
  • 500 ml hovězího vývaru
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list
  • olej na smažení
  • brambory na přílohu

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou slaninu a opečeme dozlatova.
  3. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a osmažíme ze všech stran.
  4. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na plátky nakrájené žampióny a necháme osmahnout.
  5. Zalijeme červeným vínem a necháme krátce vařit.
  6. Přilijeme hovězí vývar a dochutíme solí, pepřem, tymiánem a bobkovým listem.
  7. Podusíme do měkka a případně zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě.
  8. Servírujeme s vařenými brambory jako přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *