8. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bakso je tradiční indonéská masová polévka plná lahodných chutí a aroma. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou a výživnou polévku doma s naším receptem. Odhalte tajemství jejího exotického koření a užijte si autentickou indonéskou kuchyni ve svém vlastním domě. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si lahodnou indonéskou polévku bakso pro celou rodinu!
Suroviny
- 400g hovězího masa nakrájeného na nudličky
- 200g králičího masa nakrájeného na nudličky
- 200g hovězího masa nakrájeného na kousky
- 100g nudlí
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička oleje
- sojová omáčka
- sůl
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájená masa a restujte je dozlatova.
- Přidejte kari koření, pepř a sůl podle chuti.
- Přilijte vodu a nechte polévku vařit asi 30 minut.
- Do vroucí polévky opatrně rozklepněte vejce a nechte je ztuhnout.
- Přidejte nudle a nechte vařit, dokud nejsou hotové.
- Před podáváním můžete dochutit sojovou omáčkou.