8. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kubba lahmé – irácké masové korbáčky
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte tradiční irácký pokrm Kubba lahmé – masové korbáčky plné exotických koření a chuti. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a okusíte příchuť Blízkého východu. S receptem na Kubba lahmé se stanete skvělým kuchařem!

Suroviny

  • 500g mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Voda
  • Olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravte náplň. V pánvi osmažte na oleji cibuli nakrájenou na drobno a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte mleté maso a restujte ho dozlatova.
  3. Přisypte bulgur a promíchejte. Přilijte vodu, aby bulgur zakryl, přidejte koření a nechte provařit do měkka. Podle potřeby přilévejte vodu.
  4. Mezitím si připravte těsto. Smíchejte bulgur se sýrem a vařenými brambory. Přidejte sůl a pepř.
  5. Vezměte část těsta a vytvarujte z něj kuličku. Jí následně rozmačkejte a vytvořte plochý plát. Do středu dejte lžíci náplně a uzavřete do tvaru kuličky.
  6. Kubba lahme dejte smažit na rozpálený olej dozlatova.
  7. Hotové kuličky osušte na papírové utěrce a servírujte s tahini omáčkou nebo jogurtem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *