8. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte tradiční irácký pokrm Kubba lahmé – masové korbáčky plné exotických koření a chuti. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a okusíte příchuť Blízkého východu. S receptem na Kubba lahmé se stanete skvělým kuchařem!
Suroviny
- 500g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek bulguru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- Voda
- Olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravte náplň. V pánvi osmažte na oleji cibuli nakrájenou na drobno a prolisovaný česnek.
- Přidejte mleté maso a restujte ho dozlatova.
- Přisypte bulgur a promíchejte. Přilijte vodu, aby bulgur zakryl, přidejte koření a nechte provařit do měkka. Podle potřeby přilévejte vodu.
- Mezitím si připravte těsto. Smíchejte bulgur se sýrem a vařenými brambory. Přidejte sůl a pepř.
- Vezměte část těsta a vytvarujte z něj kuličku. Jí následně rozmačkejte a vytvořte plochý plát. Do středu dejte lžíci náplně a uzavřete do tvaru kuličky.
- Kubba lahme dejte smažit na rozpálený olej dozlatova.
- Hotové kuličky osušte na papírové utěrce a servírujte s tahini omáčkou nebo jogurtem.