8. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodnou klasickou italskou pastu Carbonara s křupavou pancettou a vejci. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a jistě si ho zamilujete. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny:
- 400 g sušených těstovin
- 150 g pancetty
- 2 středně velká vejce
- 50 g parmazánu
- Sůl a pepř
- Olivový olej
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou pancettu, dokud nezačne křupat.
- V míse rozšleháme vejce, přidáme nastrouhaný parmazán a promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
- Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu, scedíme a vrátíme zpět do hrnce.
- Přidáme osmaženou pancettu a promícháme. Poté přilijeme vejce s parmazánem a rychle zamícháme, aby se vejce zahřála, ale nezakála.
- Podáváme okamžitě posypané dalším kouskem parmazánu a čerstvě mletým pepřem.