8. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta Carbonara s pancettou a vejci
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodnou klasickou italskou pastu Carbonara s křupavou pancettou a vejci. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a jistě si ho zamilujete. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny:

  • 400 g sušených těstovin
  • 150 g pancetty
  • 2 středně velká vejce
  • 50 g parmazánu
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou pancettu, dokud nezačne křupat.
  2. V míse rozšleháme vejce, přidáme nastrouhaný parmazán a promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu, scedíme a vrátíme zpět do hrnce.
  4. Přidáme osmaženou pancettu a promícháme. Poté přilijeme vejce s parmazánem a rychle zamícháme, aby se vejce zahřála, ale nezakála.
  5. Podáváme okamžitě posypané dalším kouskem parmazánu a čerstvě mletým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *