8. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Moravský vrabec s houskovým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Moravský vrabec s houskovým knedlíkem je tradiční české jídlo, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Křupavý vrabec podávaný s lahodným houskovým knedlíkem je skvělou volbou pro každou příležitost. Nenechte si ujít recept na toto chutné a⁣ syté jídlo!

Suroviny

  • 1 kuře nebo krůta
  • 200 g ⁣uzeného masa
  • 150 g slaniny
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • petrželová nať
  • bobkový list, nové koření,⁤ pepř
  • sůl
  • olej
  • houskový knedlík

Postup

  1. Kuře nebo krůtu očistíme, rozpůlíme,‍ osolíme a dáme do​ hrnce s⁣ vařící⁢ vodou.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, petrželovou nať, ⁤bobkový list, nové koření, pepř a vaříme asi 1,5 hodiny.
  3. Slaninu nakrájíme na kostičky a‍ osmahneme na ‌pánvi. Přidáme nakrájené uzené maso a opečeme dozlatova.
  4. Vývar odvážíme, ‍podržíme část vařeného masa a cibuli v hrnci, zbytek masa‍ vyndáme, zchladíme, odkostíme a ⁣nakrájíme na menší kusy.
  5. Orestované ​maso s uzeninou přidáme ‌zpět do vývaru.
  6. Mezi tím si uvaříme houskový knedlík.
  7. Hotový moravský vrabec podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *