8. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí rendang s rýží je tradiční indonéské jídlo plné bohatých a kořeněných chutí. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a okusit exotickou chuť Indonésie. Sledujte náš recept a uvařte si skvělou večeři pro celou rodinu!
Suroviny
- 500g hovězího masa (např. krkovička)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 kousek zázvoru (asi 3cm)
- 1 l kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kari pasty
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička koriandrového prášku
- 2 hřebíčky
- 1 hřebíček skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička cukru
- Sůl, pepř
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osolte, opepřete.
- Nasekejte cibuli, oloupejte zázvor a nakrájejte na tenké plátky a cibuli a oloupejte česnek.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor.
- Přidejte maso a restujte, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte kari pastu, kurkumu, koriandrový prášek, kmín, cukr, hřebíček a skořici. Zamíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 2 hodiny na mírném ohni, občas promíchejte.
- Pokud je rendang příliš tekutý, vařte déle, dokud omáčka nezhoustne.
- Servírujte sevařenou rýží.