8. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Hovězí rendang s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí rendang s rýží je tradiční indonéské jídlo plné bohatých a kořeněných chutí. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a okusit exotickou chuť Indonésie. Sledujte náš recept a uvařte si skvělou večeři pro celou rodinu!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (např. krkovička)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kousek zázvoru (asi 3cm)
  • 1 l kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kari pasty
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička koriandrového prášku
  • 2 hřebíčky
  • 1 hřebíček skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička cukru
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a osolte, opepřete.
  2. Nasekejte cibuli, oloupejte zázvor a nakrájejte na tenké plátky a cibuli a oloupejte česnek.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor.
  4. Přidejte maso a restujte, dokud nezezlátne ze všech stran.
  5. Přidejte kari pastu, kurkumu, koriandrový prášek, kmín, cukr, hřebíček a skořici. Zamíchejte.
  6. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 2 hodiny na mírném ohni, občas promíchejte.
  7. Pokud je rendang příliš tekutý, vařte déle, dokud omáčka nezhoustne.
  8. Servírujte sevařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *