8. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zapečený lilky s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Zapečený lilky s rýží je lahodné a sýté jídlo, které si zamilují všichni milovníci tradiční české kuchyně. Tento recept kombinuje chuťovou harmonii lilky s aroma šťavnaté rýže, vše je zapečené do dokonalého tvaru. Pokrmy jako je zapečený lilky s rýží patří k oblíbeným rodinným jídlům, které potěší všechny členy vaší rodiny. Vyzkoušejte tento recept a připravte si lahodné jídlo plné chutí a vůní, které vás zaručeně nadchne.

Suroviny

  • 500g lilky
  • 200g rýže
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 100g strouhaného sýra
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Lilky očistíme a nakrájíme na plátky.
  2. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím si na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
  3. Přidáme lilky a restujeme, dokud nezezlátne.
  4. Poté přidáme smetanu a necháme provařit. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Vymažeme zapékací misku olejem a vložíme vrstvu uvařené rýže. Na ni rozložíme lilky se smetanou.
  6. Zapékací misku zakryjeme a dáme péct do trouby na 30 minut na 180 °C.
  7. Po této době posypeme zapékané lilky strouhaným sýrem a dopečeme ještě asi 10 minut, nebo dokud sýr neztuhně. Hotové lilky podáváme ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *