8. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční argentinský pokrm – Asado s bohatou chimichurri omáčkou. Tento lahodný recept vám přinese chuť Jižní Ameriky přímo na talíř. S jemně kořeněným masem a osvěžující chimichurri omáčkou určitě zaujmete vaše chuťové pohárky. Naučte se, jak připravit tento fantastický pokrm a dejte si skvělé jídlo plné chutí!
Suroviny:
- 1 kg hovězího masa (např. flank steak)
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku červeného vinného octa
- 1/4 šálku nasekané petržele
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
Postup:
- Nejprve si připravíme marinádu smícháním olivového oleje, vinného octa, nasekané cibule, prolisovaného česneku, petržele, oregana, červené papriky, soli a pepře.
- Namáčíme maso v marinádě a necháme odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Po odpočinku maso grilujeme na pánvi nebo grilu do požadovaného stupně propečení.
- Chimichurri omáčku připravíme smícháním nasekané petržele, prolisovaného česneku, olivového oleje, octa, soli a pepře.
- Po upečení masa ho podáváme s chimichurri omáčkou a přílohou dle vlastní chuti.