8. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na italské kuřecí cacciatora, připravený s čerstvými ingrediencemi a chuťově vyváženým červeným vínem. Tento tradiční pokrm láká svou vůní a chutí a určitě si ho zamilujete. Sledujte náš recept a připravte si ho doma!
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat (oloupaná a nasekaná)
- 200ml červeného vína
- čerstvý rozmarýn
- čerstvá bazalka
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme kuřecí stehna z každé strany, dokud nezezlátnou.
- Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a restujeme, dokud cibule nezezlátne.
- Přilijeme červené víno a necháme vařit, dokud se nevyvaří alkoholická pára.
- Přidáme nasekaná rajčata, čerstvé bylinky, sůl a pepř a necháme dusit na mírném ohni asi 45 minut.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou škrobu rozpuštěného ve vodě.
- Po uvaření podáváme s čerstvým chlebem nebo těstovinami.