8. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí na kulajdě a knedlík
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí na kulajdě a⁣ knedlík – tradiční české jídlo, ​které si⁤ zamilujete! Pojďte⁤ si užít lahodné hovězí maso provoněné​ aromatickými bylinkami a podávané s křupavým knedlíkem. Recept, který potěší každého gurmána!⁣ Vyzkoušejte ho ještě‌ dnes a ⁣nechte se unést ‌chutěmi české kuchyně. ⁢

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce hladké⁤ mouky
  • 1 lžíce másla
  • 200 ml vody
  • sůl, pepř, kmín
  • olej na‍ smažení

Postup

  1. Na cibuli na oleji osmahneme nakrájené⁣ hovězí maso.
  2. Přidáme ⁣na kostičky nakrájený česnek a ⁤osmahneme dozlatova.
  3. Přidáme máslo ⁣a necháme rozpustit.
  4. Přisypeme mouku a restujeme, dokud nezhustne.
  5. Zalijeme‌ vodou, osolíme, opepříme‌ a ​přidáme kmín.
  6. Pod pokličkou dusíme‍ asi 1,5 hodiny, občas promícháme.
  7. Po uvaření můžeme přidat ‍lžíci zakysané smetany pro zjemnění chuti.
  8. Podáváme s ‍knedlíkem a okurek.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *